Trucs voor licht haar op natuurlijke wijze | Fashionchick

2022-10-01 15:52:18 By : Ms. judy zhu

Van diepzwart naar platinablond zal alleen met een stappenplan en blondeerpoeder in de professionele haarsalon lukken. Maar we hebben wel de beste tips voor je wanneer je je (donker)blonde haar zelf thuis subtiel op wilt lichten. Ga bijvoorbeeld op zoek naar citroensap, honing, kamillethee of kaneel in je keukenkastje, zo simpel is het - en nog natuurlijk ook.

Healing Blonde Bright Blonde Rescue 150ml

Morphosis Passion Blonde Shampoo 250ml

L'Oréal | Hairandbeautyonline.com

Omdat het om natuurlijke stoffen gaat en ieders haar anders reageert, is het wel zo dat de resultaten kunnen en zullen variëren. Het gaat om subtiele veranderingen en het hangt ook af van je natuurlijke haarkleur en de conditie van je haar. Misschien moet je het wel een aantal keren proberen voordat je iets van resultaat ziet. Blond of donkerblond haar met een fijne textuur is de beste kandidaat. Je kunt de verschillende 'recepten' 's nachts in je haar laten zitten en 's ochtends goed uitspoelen met shampoo. Daarna breng je een conditioner aan die je even een paar minuten laat inwerken en uitspoelt. Dep je haar zachtjes droog en föhn het op de laagste stand. Als het goed is, is je haar nu een tintje lichter.

Huismiddeltjes zoals citroensap, kamillethee, kaneel en honing kunnen je haar natuurlijk lichter maken met minimale schade. Breng het volgens het recept op je haar aan en laat het in de zon drogen. De zonnestralen versterken het oplichtende effect.

Je hebt vast wel een paar citroenen in je keuken liggen. Met het sap en wat zonnestralen heb je het recept voor een subtiele highlighter. Citroensap maakt je haar namelijk lichter wanneer het door de zon wordt geactiveerd. 

Meng twee eetlepels citroensap met een klein kopje (gedestilleerd) water en een theelepel kokosolie (een conditioner kan ook) in een spuitfles of verstuiver. Het is belangrijk om het zure citroensap te verdunnen, breng het daarom niet direct op je haar aan. Schud de ingrediënten heel goed door elkaar en spray het over je hele haar voordat je een dag naar het strand gaat of in de tuin doorbrengt. Ga wel voorzichtig te werk: citroensap is zuur en kan je hoofdhuid gevoelig maken. Je wilt natuurlijk niet dat je verbrandt. Laat je het 's nachts inwerken, gebruik dan een douchemuts of oude handdoek om je haar in te stoppen. Zo bescherm je ook meteen je kussensloop.

Honing is ook een geweldig ingrediënt om je haar op te lichten maar het kost wat meer tijd en moeite dan citroensap. Het moet goed gemengd worden met olijfolie en water en dat is een lastig klusje. Gebruik als het kan rauwe honing, want deze bevat meer actieve enzymen dan gewone honing. Honing bevat glucose-oxidase dat van nature piepkleine hoeveelheden waterstofperoxide produceert. Waterstofperoxide wordt ook gebruikt door kappers: het wordt onder andere toegevoegd aan de blondeerformules. Honing heeft niet zo'n groot effect, maar verzorgt wel je haar zodat het niet uitdroogt. 

Verwarm een kopje honing en voeg een kwart kopje olijfolie en een kwart kopje warm water toe. Roer heel goed door elkaar in een kom en breng het aan op je handdoekdroge haar, met de focus op je - vaak wat donkere - aanzet. Zet een douchemuts op en laat het minimaal een uur of de hele nacht intrekken. Spoel het de volgende ochtend goed uit met shampoo, breng eventueel een conditioner aan en droog je haar.

Kamillethee is een hele zachte manier om je haar iets op te lichten. Bij sommige haartypes zal het misschien niet eens dat effect hebben. Maar het zal zeker meer glans geven waardoor het haar lichter lijkt wanneer de zon erop valt. 

De werkwijze is simpel: zet een pot sterke kamillethee en laat die afkoelen met de zakjes erin. Giet in een spuitfles of verstuiver en maak je haar er goed nat mee. Ga in de zon zitten en laat het helemaal opdrogen. Uitwassen en breng je haar zoals gewoonlijk in model. Je kunt de thee ook van gedroogde biologisch geteelde kamille maken.

Ben je een paar dagen aan het strand, dan zie je vaak al wat lichtere lokken verschijnen. Dat komt vooral door de zon, maar het zout in het zeewater helpt ook een handje mee. Zout droogt je haar namelijk een beetje uit zodat de schubbenlaag open gaat staan. De opblekende zonnestralen hebben dan een nog groter effect. 

Je kunt dit proces een beetje versnellen door een zoutspray aan te brengen. Meng 1 eetlepel zeezout met een half kopje heet water totdat het opgelost is, laat het afkoelen en verstuif de oplossing over je haar. Spoel je haar als het droog is uit met zoet water en breng 's avonds ook een masker aan.

Voor deze hack heb je nodig: vitamine C-tabletten (geen bruis) of -poeder, water, een spuitfles/verstuiver en een douchemuts. Vitamine C werkt op dezelfde manier als citroensap maar heeft als extraatje dat het de ophoping van mineralen in je haar kan verwijderen. Wrijf acht à negen tabletten fijn in een vijzel, meng het poeder met een kopje warm water en verstuif het over je haar. Doe een douchemuts op en laat het een nacht intrekken. 

Je kunt het poeder ook mengen met een gelijke hoeveelheid shampoo. Breng dit op je haar aan, bedek met een douchemuts en laat het een uur intrekken. Spoel het goed uit en breng een conditioner aan voordat je je haar droogt.

Kaneel kan je haar lichter maken wanneer het wordt gebruikt in combinatie met honing. Kaneel helpt de sporen van waterstofperoxide te activeren die van nature in honing voorkomen. 

Maak een masker door twee eetlepels honing, een eetlepel kaneel en een eetlepel olijfolie met elkaar te mengen. Voeg een beetje conditioner toe als het papje te dik is. Laat het mengsel vervolgens een half uur staan, zodat de kaneel de waterstofperoxide kan activeren. Breng het aan op je haar, zet een douchemuts op een laat het een nachtje intrekken. Spoel het de volgende ochtend grondig uit met een shampoo. Kaneel kan ook op zichzelf gebruikt worden: meng een halve kop conditioner met twee eetlepels kaneel (of meer, als je de voorkeur geeft aan een dikkere substantie). Breng het aan op je haar, zet een douchemuts op en ga lekker slapen. De volgende ochtend spoel je het uit met shampoo. Voelt je haar droog aan, gebruik dan aansluitend nog een beetje conditioner dat je een paar minuten laat inwerken. Heb je heel lang of heel dik haar, dan kun je de hoeveelheden verdubbelen.

Nog een gouden combinatie: honing en azijn. Gebruik bij voorkeur appelciderazijn, deze is zo min mogelijk bewerkt. 

Meng twee kopjes appelciderazijn met een kopje honing. Voeg een eetlepel verwarmde kokosolie toe en mix de drie ingrediënten goed door elkaar. Breng het aan op je haar, wikkel het in een oude handdoek of doe je haar in een douchemuts en laat het een nacht inwerken. De volgende ochtend was je het zorgvuldig uit met een shampoo.

Of je nu je haar chemisch blondeert of subtiel oplicht met een natuurlijk product, je blonde haar of highlights hebben extra zorg nodig. Opgelichte lokken zijn vatbaarder voor uitdroging en haarbreuk dus neem eenmaal per week de tijd voor een voedend haarmasker. 

Wil je het blond graag koel houden, kies dan voor een paarse (zilver)shampoo en conditioner. Wil je graag de gouden kleurtonen naar voren laten komen, was en verzorg je haar dan met producten die een warm effect geven. 

Invigo Color Brilliance Mask Weerbarstig Haar 500ml

Shea Moisture 100% Virgin Coconut Oil Daily Hydration Conditioner 384ml

Dualsenses Curls & Waves Hydrating Conditioner

Love Beauty And Planet | Wehkamp

Muru Muru Butter and Rose Blooming Colour conditioner - 6 x 400 ml - voordeelverpakking

L'Oréal | Hairandbeautyonline.com

Serie Expert Absolute Repair Gold Conditioner 200ml

Acidic Bonding Concentrate Shampoo 300ml + Conditioner 300ml

Dualsenses Curls and Waves Conditioner 1000ml

Dualsenses Color Revive Cool Red 200ml

Total repair Total Repair conditioner - 6 x 200 ml - voordeelverpakking

Ultimate Repair Ultimate Repair conditioner - 6 x 200 ml - voordeelverpakking

Salonplex conditioner - 6 x 440 ml - voordeelverpakking

Hydrate Miracle conditioner - 6 x 200 ml - voordeelverpakking

Repair Miracle shampoo - 6 x 300 ml - voordeelverpakking

Aussome Volume conditioner - 6 x 200 ml - voordeelverpakking

3 Minute Miracle Reconstructor haarmasker - 6 x 250 ml

Olive Spray Conditioner - 6 x 200 ml - voordeelverpakking

Argan Conditioner - 6 x 385 ml - voordeelverpakking

Conditioner Bar Argan - 6 x 80 gr - voordeelverpakking

Dit kun je ook nog doen met een droogshampoo

De waarheid over huidverzorging: Paula's Choice vertelt het

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees ook Een boost voor je huid én je humeur Beauty Lees ook Contouren als een pro - maar dan in het echte leven Beauty Lees ook Zo vaak moet je dus je haar knippen Beauty Lees ook Buzzz ingrediënt voor haar en huid: arganolie Beauty Altijd up to date? Ontvang regelmatig stijladvies, tips en heel veel mode inspiratie Je bent er bijna... er is een mail gestuurd met een linkje. Als je daarop klikt ontvang je wekelijks onze Fashionchick updates. Er gaat iets mis. Probeer het later nog een keer.

Een boost voor je huid én je humeur

Contouren als een pro - maar dan in het echte leven

Zo vaak moet je dus je haar knippen

Buzzz ingrediënt voor haar en huid: arganolie

Ontvang regelmatig stijladvies, tips en heel veel mode inspiratie

Je bent er bijna... er is een mail gestuurd met een linkje. Als je daarop klikt ontvang je wekelijks onze Fashionchick updates.

Er gaat iets mis. Probeer het later nog een keer.

Fashionchick verandert de manier waarop wij mode shoppen. Zoek, vind, vergelijk en koop items van honderden webshops op één plek.